top of page

ALLE ORGANISATIES

UITGELICHT

seniorweb.jpg

Alzheimer Café Weesp

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Naast de onderlinge contacten en gesprekken staat ook iedere keer een thema centraal, dat door een deskundige inleider wordt verzorgd.

Iedere 1e donderdag van de maand, 19.30 uur Hotel ’Hart van Weesp’ , Herengracht 35, Weesp

E: gooi@alzheimer-nederland.nl
T: 06 -13965625 (Annabel Sol, Coördinator Alzheimercafé Weesp)

seniorweb.jpg

Burennetwerk

Burennetwerk verbindt Weespers die hulp nodig hebben aan buurtgenoten die af en toe of juist vaak, willen helpen. Denk aan hulp met eenvoudige klussen in en om huis, sociaal contact of vervoer naar afspraken.

E: helpdesk@burennetwerk.nl
T: 020 623 9771 (ma t/m do 10u-14u)

seniorweb.jpg

BuurtBuik Weesp

BuurtBuik redt voedsel van verspilling. Met dit voedsel maken we 1 x per week een gratis maaltijd voor iedereen die maar wil op dinsdagavond. 

Fort Ossenmarkt, Ossenmarkt 44, 1381, Weesp.

E: weesp@buurtbuik.nl

seniorweb.jpg

Buurtkamer De Kastanje

De buurtkamer (Kastanjelaan 2a) is een kleinschalige ontmoetingsruimte in de wijk Hogeweij waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en er leuke activiteiten georganiseerd worden zoals bijv. kaarten maken, spelletjes doen, soep eten, handwerken, de Nederlandse taal oefenen en zingen.

Openingstijden en activiteiten:
Maandag 14.00-16.00 uur: kaarten maken
Maandag 19.00 uur: taalkamer, samen met nieuwe Nederlanders actuele zaken bespreken (start binnenkort)
Woensdag 10.00-12.00 uur en 14.00-16.00 uur: open inloop
Donderdag 10.00-12.00 uur: handwerken (ook zonder handwerk welkom)15.00-16.00 uur: open inloop
Vrijdag 14.00-16.00 uur: open inloop

Bent u niet in staat om zelf te komen, dan halen we u graag op.

E: buurtkamerweesp@outlook.com
T: 06 - 48 25 34 77

seniorweb.jpg

Buurtkamer Weespersluis

In de Buurtkamer Weespersluis creëren we een ontmoetingsplek voor jong en oud. Waar je elkaar kunt treffen voor een kopje koffie, een knutsel activiteit, een wijnproeverij, een pub quiz, een buurt BBQ en ga zo maar door. Een plek waar je activiteiten voor en met elkaar organiseert. En door activiteiten samen te doen, versterken we de sociale verbinding in de wijk. Als je een leuk idee hebt voor een activiteit, helpen de vrijwilligers van het buurtkamer team je om het mogelijk te maken. Ook vinden we het belangrijk om de verbinding met andere wijken in Weesp te leggen, we doen dat bijvoorbeeld met de ketting kledingruil die we hebben opgezet voor heel Weesp en het Happy Stones Weesp initiatief.

seniorweb.jpg

Dance Connects

Dance Connects Community verzorgt wekelijks dynamische en gevarieerde danslessen voor 60+ in (o.a.) Weesp; en iedereen kan meedoen!

E: info@danceconnects.nl

seniorweb.jpg

De Grasboom Weesp

Grasboom Weesp is een ouderinitiatief voor (jong) volwassenen met autisme die op zichzelf willen wonen, met begeleiding in de buurt én een professioneel vangnet om zich heen.

E: grasboomweesp@gmail.com

seniorweb.jpg

De Regenbooggroep

De Regenboog Groep biedt maatjes voor Oekrainers, economisch daklozen en mensen met multiproblematiek, bij eenzaamheid, participatie en zoeken naar huisvesting.

T: 020-531 76 00

seniorweb.jpg

Gooise Tafel Maaltijdservice

Tafeltje dekje / warme en koelverse maaltijdbezorging aan huis.

T: 035 – 20 31 277

seniorweb.jpg

GroenGrijs

Budgetvriendelijk vervoer voor sociaal-maatschappelijke organisaties, verenigingen en mensen met een krap budget

Op zoek naar een budgetvriendelijk dagje uit of betaalbaar groepsvervoer? Dan is de Groengrijs bus van de Vereniging Groengrijs precies wat u zoekt. De Vereniging Groengrijs is de enige non-profit touringcar operator in ons land. Wij organiseren betaalbare dagtochten voor jong en oud (groen en grijs). Dat kan omdat we uitsluitend met vrijwilligers werken.

seniorweb.jpg

Handjehelpen

Ons vrijwilligerswerk is gericht op sociaal contact voor een langere periode. De vrijwilligers en stagiaires zetten zich graag in voor anderen. Zij kunnen ondersteuning bieden in de thuissituatie van kinderen, volwassenen en ouderen met een beperking, chronische ziekte of gedrag dat om extra aandacht vraagt. Dit doen zij momenteel zowel digitaal als fysiek. Denk bijvoorbeeld aan ondersteuning bij het uitoefenen van een hobby, samen een praatje maken met een kop koffie erbij, een (online) spelletje doen of samen koken.

Onze ondersteuning, het inzetten van vrijwilligers en stagiaires in de thuissituatie, gaat in deze tijd gelukkig wel door met de RIVM maatregelen in acht nemend. Daarnaast is vanuit Handjehelpen het belmaatjesproject opgezet, waarbij een maatje wekelijks op een afgesproken moment belt en een luisteren oor biedt of juist een gezellig praatje maakt.
Een koppeling is maatwerk, waarbij wij de wensen en behoeften van de hulpvrager centraal stellen.

E: info@handjehelpen.nl
T: 030 2632950

seniorweb.jpg

Hebben en houwen

Hebben en Houwen is de kledingbankvoor alle Amsterdammers en  Weesp met een laag inkomen.U kunt bij ons terecht als u gebruik maakt van de voedselbank of op doorverwijzing van een hulpverlenende instantie . De kleding is gratis. Ons winkel adres is Zilverberg 68c Amsterdam noord.
Openings tijden winkel woensdag en vrijdag 10 tot 16 uur op afspraak.

T: 06-424 94 461

seniorweb.jpg

KBO-PCOB Ouderenbond

KBO-PCOB is de grootste seniorenorganisatie van Nederland. Wij maken ons sterk voor een samenleving
waarin senioren volwaardig kunnen meedoen op landelijk, provinciaal en gemeentelijk niveau.
In Weesp organiseren wij gezamenlijke activiteiten en trekken samen op in de lokale belangenbehartiging.
Leden krijgen tien keer per jaar het ledenmagazine.

KBO: Nel van Dijk, gerardennelvandijk@gmail.com 0294-419890
PCOB: Nelly Vogel, vechtvogel@hetnet.nl 0294-412119

seniorweb.jpg

Kerken en Moskeeën

Kerken en moskeeën kunnen hulp bieden bij zingeving en levensvragen.
In coronatijd kunnen zij steun bieden bij zorgen rondom ziekte of financiën.

Evangelische Gemeente te Weesp
We bieden hulp bij zingeving en levensvragen vanuit een Christelijke visie.

E: ghvanemmerik@gmail.com
T: 06-14374358
http://evangelischegemeenteweesp.org/

Protestantse Gemeente te Weesp en Driemond
Een kerk waarin je leeftijdsgenoten en andere generaties ontmoet.
In deze geloofsgemeenschap wordt in woord en daad uiting gegeven aan onze gezamenlijke zoektocht naar God.
E: scriba@pgwd.nl
T: 0294 -450 041

Mimar Sinan Moskee Weesp
Achtergracht 7, 1381 BK Weesp
T: 0294-419 440

Assoena Moskee Weesp
M. Nijhoffstraat 1A, 1382 TR Weesp
T: 0294-772 943

seniorweb.jpg

Kookgroep Weesp

Wij bezorgen wekelijks op woensdag vanuit Fort Ossenmarkt een gratis gezonde maaltijd voor kwetsbare stadsgenoten die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. We hopen dat we hen met een praatje en een voedzame en gezonde maaltijd een hart onder de riem steken.
E: contact@kookgroepweesp.nl
T: Tussen 10:00 en 16:00: 0294-798036

seniorweb.jpg

Kreatieve Groep Weesp

De Kreatieve Groep Weesp is een unieke vereniging in Nederland. De KGW bestaat al ruim 40 jaar en zetelt in Fort Ossenmarkt. Iedereen vanaf 18 jaar is welkom om haar of zijn talenten op het creatieve vlak ontdekken of te ontwikkelen. Er zijn meer dan 22 verschillende activiteiten, dus er valt wat te kiezen!


E: info@kgweesp.nl
T: 06-49800776

seniorweb.jpg

MEE

MEE denkt mee: Heb je een beperking en een vraag over wonen, zorg, opvoeding, leren, werk of geldzaken? Bij MEE denken we graag met je mee!

E: informatie@mee-az.nl
T: 020 - 512 72 72

seniorweb.jpg

OBA, Openbare Bibliotheek Amsterdam

Je bent van harte welkom bij alle 28 locaties van de OBA. Ontdek ons uitgebreide aanbod aan boeken, activiteiten en studieplekken.

Of het nu gaat om boeken lenen, advies inwinnen tijdens een van onze spreekuren, studeren of het bezoeken van onze themaochtenden, de bibliotheek is het maatschappelijk hart van de samenleving als het gaat om leren, delen, creëren en participeren.

Ook organiseren we interessante themaochtenden zoals:
Hulp bij digitaal: Kom langs voor je vragen over de digitale overheid (IDO), internet, e-mail, en je computer, tablet of smartphone
Inloop SeniorWeb: Dit is een Inloopspreekuur voor digitale vragen van SeniorWeb. U kunt vragen stellen over de laptop, desktop, telefoon of tablet. We proberen u verder te helpen.
Culturele Apotheek Weesp: Samen lezen en genieten van mooie romanfragmenten, verhalen en gedichten tijdens de seniorenochtend.
BoekStart PeuterPraat: Kom samen met je peuter naar de bieb. Ontdek het OBA aanbod voor jou en je kind. Krijg BoekStart tips en info. En luister samen naar voorleesverhalen.


www.oba.nl
020 -523 0900

seniorweb.jpg

Pink Weesp

Pink Weesp is er voor de Regenboog-gemeenschap in Weesp en Driemond, een initiatief voor en door LHBT-ers. We organiseren bijeenkomsten die openstaanvoor iedereen, voor ontmoeting, ondersteuning, vieren en herdenken. Maar ook voor belangenbehartiging van de Regenboog-gemeenschap als geheel.

E: pinkweesp@gmail.com

seniorweb.jpg

PlusBus Weesp

De PlusBus organiseert uitjes voor ouderen in groepsverband. Door het aanbieden van tochtjes in de omgeving, worden minder mobiele 55-plussers in de gelegenheid gesteld om weer (meer) deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Er worden uitstapjes gemaakt naar musea, markten, restaurants, evenementen, natuurgebieden, winkelcentra, etc. Iedere 2 maanden verschijnt een programmaboekje waarin de activiteiten worden vermeld met bijbehorende tijden en prijs.

E: plusbusweesp@versawelzijn.nl
T: 0294-41 06 39 (ma en vrij 10-12 u)

seniorweb.jpg

Project informele respijtzorg

Markant helpt mantelzorgers balans te vinden tussen zorgen voor een ander en zorgen voor zichzelf. Mantelzorgers kunnen bij ons terecht voor informatie, advies, cursussen, begeleiding en praktische ondersteuning, onder andere door de inzet van vrijwilligers. 

E: info@markant.org
T: 020 - 886 88 00

seniorweb.jpg

Restaurant de Hogeweyk en restaurant Oversingel (Vivium zorggroep)

Bewoners, bezoekers, buurtbewoners: iedereen is van harte welkom in onze restaurants. Hier eet u heerlijke maaltijden met verse ingrediënten. Onze koks vinden goed en gezond eten belangrijk. En wat is er nu gezelliger dan lekker eten in een sfeervolle omgeving? Dagelijks kunt bij ons terecht voor verse koffie, lunch, high tea, borrel of diner. Ook als u een keer een feestje wilt vieren met familie en vrienden, kunt u bij ons terecht voor de verhuur van ruimten en catering.

Reserveren Oversingel: (0294) 23 96 81
Reserveren Hogeweyk: (0294) 21 06 60

seniorweb.jpg

Rode Kruis Gooi & Vechtstreek

Vrijwilligers van het Rode Kruis staan klaar om te helpen als dat nodig is. Je komt ons tegen bij grote evenementen waar we al jaren EHBO leveren. Met de EHBO-app en cursussen op maat zorgen we dat nog meer mensen eerste hulp kunnen verlenen. Wij helpen kwetsbare mensen met bevorderen van zelfredzaamheid, zodat zij zich sterker en veiliger voelen. En we willen respect en hulpbereid bevorderen zodat in tijden van nood niemand er alleen voor staat.

E: gooienvechtstreek@redcross.nl
T: 0356922622

seniorweb.jpg

Sam Sam Uitvaartcoaching

SamSam Uitvaartcoaching is een vrijwilligersorganisatie opgericht in 2013 en ondersteunt (professionals die in contact staan met) mensen die een uitvaart moeten regelen, maar daar eigenlijk geen geld voor hebben. Met als doel het voorkomen van schulden. Onze uitvaartcoaches gaan naar de mensen toe en geven informatie om zo keuzes te kunnen maken die passen bij de eigen portemonnee. De coaches helpen ook met zoeken naar polissen, formulieren invullen en zelfs na de uitvaart het op orde brengen van de administratie van de overledene.

info@samsamuitvaartcoaching.nl
06-50401860

seniorweb.jpg

Schuldhulpmaatje

Schuldhulpmaatje werkt aan het versterken van de financiële zelfredzaamheid van cliënten. Wij helpen cliënten, die moeite hebben met hun financiële administratie en cliënten die schulden hebben. Ook helpen we cliënten die na een schuldentraject nazorg nodig hebben.

E: contact@weesp.schuldhulpmaatje.nl
T: 06 - 39871137

seniorweb.jpg

Seniorweb Weesp

We helpen iedereen die problemen heeft met tablet, telefoon, computer, tablet een beetje verder op de digitale snelweg. Elke maandag van 10 tot 12 uur is er een inloop in de bibliotheek in Weesp waar iedereen kan binnen lopen en zijn of haar hulpvraag stellen.

E: seniorwebweesp@gmail.com
T: 0294-410887

seniorweb.jpg

Stichting Maatjesproject Gooi en Vechtstreek

Het Maatjesproject verbindt mensen en de maatschappij. We zetten ons, samen met onze vrijwilligers, op aanvraag in voor mensen met psychosociale, psychiatrische en lichamelijke beperkingen. We nemen iedereen serieus en kijken naar wat mensen wél kunnen. Onze opdracht is om mensen te activeren inhoud en vorm te geven aan hun bestaan. Zodat ze mee doen aan de samenleving en niet wegzinken in eenzaamheid en een isolement. We zijn er en steken onze hand uit; persoonlijk, dichtbij en laagdrempelig.
In Coronatijd bieden wij belmaatjes en boodschappenmaatjes.

E: info@maatjesprojectgooi.nl
T: 035-6400061
www.maatjesprojectgooi.nl

seniorweb.jpg

Stichting Rechtswinkel Weesp e.o.

Bij de Rechtswinkel kunt u tijdens het inloopspreekuur terecht voor juridische problemen. De medewerkers zijn vrijwilligers met een juridische opleiding en hebben een geheimhoudingsplicht.
De Rechtswinkel biedt hulp bij problemen op het gebied van onder meer: arbeidsrecht (ontslag, arbeidsovereenkomst, achterstallig salaris, loonbeslag), familierecht (echtscheiding, alimentatie, omgangsregeling), consumentenrecht, huurrecht of problemen met de overheid (vergunningen, subsidies, dwangsom, handhaving, bezwaarschrift)
Spreekuur (dinsdagavond van 19.30 - 20.30 uur aan de Papelaan 99 te Weesp )

Contact via formulier op de website

seniorweb.jpg

Stichting Vier het Leven

Stichting Vier het Leven organiseert culturele activiteiten voor ouderen waarbij alles is geregeld om zorgeloos te genieten. Onze vrijwilligers halen de ouderen (65+) thuis op en samen gaan zij gezellig naar een theatervoorstelling, de film, een concert of naar een museum. Vier het Leven is samen uit, samen genieten!

E: info@4hetleven.nl
T: 035-524 5156

seniorweb.jpg

Stichting Vrouwen van Weesp

Het doel van de stichting is het stimuleren, bevorderen en ontwikkelen van zelfredzaamheid, zelfbewustheid, zelfbeschikking, participatie en integratie van vrouwen van verscheidene nationaliteiten in Weesp en omliggende gemeenten. Dit doen we door diverse activiteiten aan te bieden zoals een taalcursus, beweegactiviteiten, een praatgroep en een meditatieavond.

E: SV.vW@hotmail.com
T: 06 - 43 98 15 82

seniorweb.jpg

Versa Soos Wintertuin

Wij organiseren de eerste en derde middag van de maand spelletjes voor ouderen. Tevens is er een gelegenheid plaats te nemen aan de praattafel in de Wintertuin.

E: estecher@versawelzijn.nl, 06 57 10 60 20
T: 006 - 57 10 60 20

seniorweb.jpg

Versa Vrijwilligerscentrale Weesp

Wil je zinvol bezig zijn, nieuwe mensen ontmoeten en/ of iets voor een ander betekenen? Dan is vrijwilligerswerk echt iets voor jou! Op www.vcweesp.nl staan altijd de laatste vacatures.

E: info@vcweesp.nl
T: 06 - 82 60 59 87

seniorweb.jpg

Versa Welzijn -Thuishulp/ maatjes

Voel je je wel eens eenzaam? Zoek je een vriendschappelijk maatje? Wil je graag iets gezelligs doen met iemand? Of vaker bezoek krijgen? De Vrijwillige Thuishulp (VTH) van Versa Welzijn kan je in contact brengen met een ‘maatje’. Maatjes bieden gezelschap én een luisterend oor. Er zijn maatjes voor mensen die zich eenzaam voelen, een beperking hebben, of mantelzorger zijn.

E: swognum@versawelzijn.nl
T: 06 - 20311867

seniorweb.jpg

Versa Welzijn - Activiteiten

Versa Welzijn organiseert diverse activiteiten voor jong en oud die gericht zijn op ontmoeting. Een greep uit het aanbod: samen wandelen of fietsen, tuinieren in de buurtmoestuin, huiswerkbegeleiding & sport, naailes, GGZ eetgroep, zaalvoetbal, muziekbattle.
www.versawelzijn.nl/activiteiten


seniorweb.jpg

Versa Welzijn - Vrijwillige thuishulp

Het kan gebeuren dat u hulp nodig heeft, maar niet terug kunt vallen op iemand uit uw omgeving. Of dat externe hulp niet haalbaar of betaalbaar is. Wij kijken graag of een van onze vrijwilligers u kan helpen. Bijvoorbeeld bij: vervoer en/of begeleiding bij bezoek aan familie, huisarts, ziekenhuis, boodschappen doen, eenvoudige klusjes in of om het huis, lichte tuinwerkzaamheden, hulp bij computervragen of vriendschappelijk contact, bijv. wekelijks bezoek of een uitstapje maken.
Een ‘maatje’ voor een mantelzorger: een luisterend oor of samen iets ondernemen of op
vaste tijden de taak van een mantelzorger overnemen, zodat deze even vrijaf heeft (respijtzorg).

E: asol@versawelzijn.nl
T: 06-13965625

seniorweb.jpg

Versa Welzijn – Administratie voor Elkaar

Heeft u vragen over formulieren, toeslagen of financiële regelingen? Heeft u hulp nodig bij het op orde krijgen van uw administratie? Administratie voor Elkaar is een gratis inloopspreekuur, waarbij vrijwilligers u snel en efficiënt helpen met uw vragen over administratie en formulieren. Uw privacy is hierbij gewaarborgd. Iedere woensdag is er van 09.30- 11.00 spreekuur op de Papelaan.

E: aahmrioui@versawelzijn.nl
T: 06-57312499

seniorweb.jpg

Versa Welzijn – ondersteuning buurtinitiatieven

Heb jij een idee voor een initiatief waarmee de buurt leuker, gezelliger, actiever, schoner, groener, behulpzamer, kortom beter wordt? Antsje Zeldenrust denkt graag met je mee hoe je dit kunt realiseren.

E: azeldenrust@versawelzijn.nl
T: 06 - 2249 2602

seniorweb.jpg

Viore, leven met kanker

Viore is een inloop-, activiteiten- en informatiecentrum voor iedereen die leeft met kanker: (ex-)kankerpatienten, naast en nabestaanden. Viore staat open voor de hele regio (ook voor Weespers). Niet uw ziekte, maar u staat centraal. Onze vrijwilligers bieden u een luisterend oor. Viore heet u graag welkom en is iedere werkdag geopend van 10-16 uur.

info@viore.org - 035-6853532

seniorweb.jpg

VluchtelingenWerk Weesp

VluchtelingenWerk Nederland komt op voor de rechten van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. Wij zijn een onafhankelijke organisatie die zich met 13.000 vrijwilligers inzet voor de bescherming van mensen die huis en haard moesten verlaten vanwege oorlog, politiek geweld, hun seksuele geaardheid, afkomst of religie. VluchtelingenWerk begeleidt hen vanaf het moment van binnenkomst tot en met hun integratie in de Nederlandse samenleving.

E: tpinkster@vluchtelingenwerk.nl
T: 0294-266055

seniorweb.jpg

Vluchtelingenwerk Midden Nederland

We komen op voor de rechten van vluchtelingen en helpen hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. Dat gebeurt door het bieden van persoonlijke steun en belangenbehartiging na huisvesting in de gemeente (Weesp).

E: weesp@vluchtelingenwerk.nl
T: 0294 - 266 055

Website
seniorweb.jpg

Voedselbanken Gooi & Omstreken

In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Wilt u weten of u voor een voedselpakket in aanmerking komt?
Bel en maak een afspraak voor een woensdag.

Hulp bieden?
Levensmiddelen kunt u na telefonisch overleg inleveren op donderdag tussen 12.30 en 13.00 uur.

Uitgiftepunt Weesp
Donderdag van 13.30 tot 14.30 uur Grote Kerk: ingang Waagplein tegenover huisnummer 7, Weesp

www.voedselbankgooi.nl
T: 035 - 5339775

seniorweb.jpg

Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Gooi en Vechtstreek

De vrijwilligers van VPTZ bieden palliatieve terminale zorg, thuis of in zorginstellingen.
Als de zorg voor uw familielid of geliefde in de laatste levensfase zwaar wordt, kunt u een beroep doen op toegewijde en goed opgeleide vrijwilligers. Zij zijn er om de mantelzorger / familie te ontlasten, om even de zorg over te nemen en rust te brengen. En vooral om er even helemaal ‘te zijn’ voor degene die zorg nodig heeft.

E: zorgaanvragen@vptzgooienvechtstreek.nl
T: 06 – 225 18 250
www.vptzgooienvechtstreek.nl

seniorweb.jpg

Weesp Dementievriendelijk

In een dementievriendelijke gemeente kunnen mensen met dementie zo lang mogelijk mee blijven doen in de gemeenschap; hebben de inwoners, organisaties, winkels etc. kennis van dementie en kunnen daardoor op een zorgvuldige manier met mensen met dementie omgaan; maakt de gemeente begeleiding op maat mogelijk voor mensen met dementie.

In Weesp is een werkgroep actief die probeert om Weesp zo dementievriendelijk te maken. De werkgroep Dementievriendelijk Weesp komt elke 6 weken bij elkaar. De werkgroep heeft een aantal activiteiten gehad in Weesp, maar richt zich in de aankomende jaren vooral op verbetering van de omgeving van de dementerende oudere.

E: weespdementievriendelijk@gmail.com
T: 06-25010513, Ton Koot

seniorweb.jpg

Zonnebloem afdeling Weesp e.o.

De Zonnebloem-afdeling Weesp e.o. is al meer dan 30 jaar actief. Het werk van de Zonnebloem bestaat uit huisbezoeken, koffiemiddagen, dagactiviteiten, excursies, workshops en etentjes.

E: vandorstm@gmail.com
T: 06-10672911

bottom of page