LEUKE DINGEN

UITGELICHT

seniorweb.jpg

Stichting Vrouwen van Weesp

Het doel van de stichting is het stimuleren, bevorderen en ontwikkelen van zelfredzaamheid, zelfbewustheid, zelfbeschikking, participatie en integratie van vrouwen van verscheidene nationaliteiten in Weesp en omliggende gemeenten. Dit doen we door diverse activiteiten aan te bieden zoals een taalcursus, beweegactiviteiten, een praatgroep en een meditatieavond.

In Coronatijd volgen wij de richtlijnen van het kabinet.


E: SV.vW@hotmail.com
T: 06 - 43 98 15 82

seniorweb.jpg

Restaurant de Hogeweyk en restaurant Oversingel (Vivium zorggroep)

Bewoners, bezoekers, buurtbewoners: iedereen is van harte welkom in onze restaurants. Hier eet u heerlijke maaltijden met verse ingrediënten. Onze koks vinden goed en gezond eten belangrijk. En wat is er nu gezelliger dan lekker eten in een sfeervolle omgeving? Dagelijks kunt bij ons terecht voor verse koffie, lunch, high tea, borrel of diner. Ook als u een keer een feestje wilt vieren met familie en vrienden, kunt u bij ons terecht voor de verhuur van ruimten en catering.

In coronatijd kunt u bij restaurant de Hogeweyk de maaltijden afhalen. Het is niet mogelijk om in de restaurants te eten.

Reserveren Oversingel: (0294) 23 96 81
Reserveren Hogeweyk: (0294) 21 06 60

seniorweb.jpg

Stichting Vier het Leven

Stichting Vier het Leven organiseert culturele activiteiten voor ouderen waarbij alles is geregeld om zorgeloos te genieten. Onze vrijwilligers halen de ouderen (65+) thuis op en samen gaan zij gezellig naar een theatervoorstelling, de film, een concert of naar een museum. Vier het Leven is samen uit, samen genieten!

In Coronatijd heeft Vier het Leven 87 belteams die ouderen eens per twee weken opbellen. In deze belteams zitten de vrijwilligers die de ouderen normaal gesproken zouden begeleiden tijdens de culturele uitjes. Zij vragen hoe het met hen gaat en bieden een luisterend oor. Deelnemers kunnen natuurlijk ook zelf contact opnemen met Vier het Leven.

E: info@4hetleven.nl
T: 035-524 5156

seniorweb.jpg

PlusBus Weesp

De PlusBus organiseert uitjes voor ouderen in groepsverband. Door het aanbieden van tochtjes in de omgeving, worden minder mobiele 55-plussers in de gelegenheid gesteld om weer (meer) deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Er worden uitstapjes gemaakt naar musea, markten, restaurants, evenementen, natuurgebieden, winkelcentra, etc. Iedere 2 maanden verschijnt een programmaboekje waarin de activiteiten worden vermeld met bijbehorende tijden en prijs.

In coronatijd organiseren we helaas geen tochten. We bellen onze gasten regelmatig hoe het er mee gaat.

E: plusbusweesp@versawelzijn.nl
T: 0294-41 06 39 (ma en vrij 10-12 u)
Contactpersoon: Betsy de Vries, coördinator

seniorweb.jpg

Zonnebloem afdeling Weesp e.o.

De Zonnebloem-afdeling Weesp e.o. is al meer dan 30 jaar actief. Het werk van de Zonnebloem bestaat uit huisbezoeken, koffiemiddagen, dagactiviteiten, excursies, workshops en etentjes.
In Coronatijd bieden wij een brievenbuspresentje.

E: vandorstm@gmail.com
T: 06-10672911

seniorweb.jpg

Kreatieve Groep Weesp

De Kreatieve Groep Weesp is een unieke vereniging in Nederland. De KGW bestaat al ruim 40 jaar en zetelt in Fort Ossenmarkt. Iedereen vanaf 18 jaar is welkom om haar of zijn talenten op het creatieve vlak ontdekken of te ontwikkelen. Er zijn meer dan 22 verschillende activiteiten, dus er valt wat te kiezen!
In Coronatijd worden geen nieuwe leden aangenomen en is de KGW tijdelijk gesloten.

E: info@kgweesp.nl
T: 06-49800776

seniorweb.jpg

Buurtkamer De Kastanje

De buurtkamer (Kastanjelaan 2a) is een kleinschalige ontmoetingsruimte in de wijk Hogeweij waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en er leuke activiteiten georganiseerd worden zoals bijv. kaarten maken, spelletjes doen, soep eten, handwerken, de Nederlandse taal oefenen en zingen.
In Coronatijd volgen wij de richtlijnen van het kabinet.

E: buurtkamerweesp@outlook.com
T: 06 - 48 25 34 77

seniorweb.jpg

Buurtkamer Weespersluis

In de Buurtkamer Weespersluis creëren we een ontmoetingsplek voor jong en oud. Waar je elkaar kunt treffen voor een kopje koffie, een knutsel activiteit, een wijnproeverij, een pub quiz, een buurt BBQ en ga zo maar door. Een plek waar je activiteiten voor en met elkaar organiseert. En door activiteiten samen te doen, versterken we de sociale verbinding in de wijk. Als je een leuk idee hebt voor een activiteit, helpen de vrijwilligers van het buurtkamer team je om het mogelijk te maken. Ook vinden we het belangrijk om de verbinding met andere wijken in Weesp te leggen, we doen dat bijvoorbeeld met de ketting kledingruil die we hebben opgezet voor heel Weesp en het Happy Stones Weesp initiatief.