top of page

LEUKE DINGEN

UITGELICHT

seniorweb.jpg

Stichting Vrouwen van Weesp

Het doel van de stichting is het stimuleren, bevorderen en ontwikkelen van zelfredzaamheid, zelfbewustheid, zelfbeschikking, participatie en integratie van vrouwen van verscheidene nationaliteiten in Weesp en omliggende gemeenten. Dit doen we door diverse activiteiten aan te bieden zoals een taalcursus, beweegactiviteiten, een praatgroep en een meditatieavond.

E: SV.vW@hotmail.com
T: 06 - 43 98 15 82

seniorweb.jpg

Restaurant de Hogeweyk en restaurant Oversingel (Vivium zorggroep)

Bewoners, bezoekers, buurtbewoners: iedereen is van harte welkom in onze restaurants. Hier eet u heerlijke maaltijden met verse ingrediënten. Onze koks vinden goed en gezond eten belangrijk. En wat is er nu gezelliger dan lekker eten in een sfeervolle omgeving? Dagelijks kunt bij ons terecht voor verse koffie, lunch, high tea, borrel of diner. Ook als u een keer een feestje wilt vieren met familie en vrienden, kunt u bij ons terecht voor de verhuur van ruimten en catering.

Reserveren Oversingel: (0294) 23 96 81
Reserveren Hogeweyk: (0294) 21 06 60

seniorweb.jpg

Zonnebloem afdeling Weesp e.o.

De Zonnebloem-afdeling Weesp e.o. is al meer dan 30 jaar actief. Het werk van de Zonnebloem bestaat uit huisbezoeken, koffiemiddagen, dagactiviteiten, excursies, workshops en etentjes.

E: vandorstm@gmail.com
T: 06-10672911

seniorweb.jpg

Buurtkamer Weespersluis

In de Buurtkamer Weespersluis creëren we een ontmoetingsplek voor jong en oud. Waar je elkaar kunt treffen voor een kopje koffie, een knutsel activiteit, een wijnproeverij, een pub quiz, een buurt BBQ en ga zo maar door. Een plek waar je activiteiten voor en met elkaar organiseert. En door activiteiten samen te doen, versterken we de sociale verbinding in de wijk. Als je een leuk idee hebt voor een activiteit, helpen de vrijwilligers van het buurtkamer team je om het mogelijk te maken. Ook vinden we het belangrijk om de verbinding met andere wijken in Weesp te leggen, we doen dat bijvoorbeeld met de ketting kledingruil die we hebben opgezet voor heel Weesp en het Happy Stones Weesp initiatief.

seniorweb.jpg

GroenGrijs

Budgetvriendelijk vervoer voor sociaal-maatschappelijke organisaties, verenigingen en mensen met een krap budget

Op zoek naar een budgetvriendelijk dagje uit of betaalbaar groepsvervoer? Dan is de Groengrijs bus van de Vereniging Groengrijs precies wat u zoekt. De Vereniging Groengrijs is de enige non-profit touringcar operator in ons land. Wij organiseren betaalbare dagtochten voor jong en oud (groen en grijs). Dat kan omdat we uitsluitend met vrijwilligers werken.

seniorweb.jpg

BuurtBuik Weesp

BuurtBuik redt voedsel van verspilling door eten op te halen bij horeca, supermarkten en groenteboeren en het te delen met buurtbewoners. Zo maken we samen een betere buurt: we brengen buurtbewoners bijeen, helpen elkaar een handje en redden voedsel van de afvalbak.

Vrijwilligers en buurtgenoten halen het eten op en koken er gezamenlijk een gratis en gezonde maaltijd van. Elke keer een creatieve uitdaging: je weet immers nooit wat de opbrengst van de dag zal zijn! Als het eten klaar is, is iedereen die wil welkom om aan tafel aan te schuiven. Want naast lekker eten, draait het bij BuurtBuik vooral om de gezelligheid.

BuurtBuik Weesp kookt iedere dinsdagavond in de kantine van FC Weesp. Je bent welkom vanaf 17.30.

seniorweb.jpg

Buurtkamer De Kastanje

De buurtkamer (Kastanjelaan 2a) is een kleinschalige ontmoetingsruimte in de wijk Hogeweij waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en er leuke activiteiten georganiseerd worden zoals bijv. kaarten maken, spelletjes doen, soep eten, handwerken, de Nederlandse taal oefenen en zingen.

Openingstijden en activiteiten:
Maandag 14.00-16.00 uur: kaarten maken
Maandag 19.00 uur: taalkamer, samen met nieuwe Nederlanders actuele zaken bespreken (start binnenkort)
Woensdag 10.00-12.00 uur en 14.00-16.00 uur: open inloop
Donderdag 10.00-12.00 uur: handwerken (ook zonder handwerk welkom)15.00-16.00 uur: open inloop
Vrijdag 14.00-16.00 uur: open inloop

Bent u niet in staat om zelf te komen, dan halen we u graag op.

E: buurtkamerweesp@outlook.com
T: 06 - 48 25 34 77

seniorweb.jpg

Kreatieve Groep Weesp

De Kreatieve Groep Weesp is een unieke vereniging in Nederland. De KGW bestaat al ruim 40 jaar en zetelt in Fort Ossenmarkt. Iedereen vanaf 18 jaar is welkom om haar of zijn talenten op het creatieve vlak ontdekken of te ontwikkelen. Er zijn meer dan 22 verschillende activiteiten, dus er valt wat te kiezen!


E: info@kgweesp.nl
T: 06-49800776

seniorweb.jpg

Stichting Vier het Leven

Stichting Vier het Leven organiseert culturele activiteiten voor ouderen waarbij alles is geregeld om zorgeloos te genieten. Onze vrijwilligers halen de ouderen (65+) thuis op en samen gaan zij gezellig naar een theatervoorstelling, de film, een concert of naar een museum. Vier het Leven is samen uit, samen genieten!

E: info@4hetleven.nl
T: 035-524 5156

seniorweb.jpg

PlusBus Weesp

De PlusBus organiseert uitjes voor ouderen in groepsverband. Door het aanbieden van tochtjes in de omgeving, worden minder mobiele 55-plussers in de gelegenheid gesteld om weer (meer) deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Er worden uitstapjes gemaakt naar musea, markten, restaurants, evenementen, natuurgebieden, winkelcentra, etc. Iedere 2 maanden verschijnt een programmaboekje waarin de activiteiten worden vermeld met bijbehorende tijden en prijs.

In coronatijd organiseren we helaas geen tochten. We bellen onze gasten regelmatig hoe het er mee gaat.

E: plusbusweesp@versawelzijn.nl
T: 0294-41 06 39 (ma en vrij 10-12 u)
Contactpersoon: Betsy de Vries, coördinator

seniorweb.jpg

Versa Welzijn - Activiteiten

Versa Welzijn organiseert diverse activiteiten voor jong en oud die gericht zijn op ontmoeting. Een greep uit het aanbod: samen wandelen of fietsen, tuinieren in de buurtmoestuin, huiswerkbegeleiding & sport, naailes, GGZ eetgroep, zaalvoetbal, muziekbattle.
www.versawelzijn.nl/activiteiten


seniorweb.jpg

Versa Soos Wintertuin

Wij organiseren de eerste en derde middag van de maand spelletjes voor ouderen. Tevens is er een gelegenheid plaats te nemen aan de praattafel in de Wintertuin.

E: cotyvdstam@live.nl
T: 06- 13898245

Website
bottom of page